Коротко про досягнення і діяльність компанії

У Кропивницькому вивезенням та утилізацією сміття займається компанія «Екостайл». Вона відносно недавно зайшла на ринок цих послуг в обласний центр. Зміни кропивничани поступово помічають. Ще не зникли з пам’яті містян періоди, коли вони задихалися від чаду Завадівського полігону сміття, пам’ятають вони і купи стихійних сміттєзвалищ не тільки у зелених зонах міста і парках, а навіть на вулицях біля обійсть кропивничан. Сьогодні ця проблема вже не мозолить так очі, як це було ще років 5 тому. До її вирішення активно долучилася громадськість і міська влада, ефективно почала працювати спецінспекція. Нині у Кропивницькому «Екостайл» обслуговує 6500 точок збору відходів. Торік в обласному центрі замінили на нові 120 контейнерів. Утім відповідальне ставлення у кропивничан до благоустрою ще на низькому рівні, адже 13 контейнерів уже спалили.

На полігоні збору відходів підприємство впроваджує інноваційні технології з переробки вторинної сировини. Площа захоронення твердих побутових відходів у Кропивницькому станом на 2019 рік зменшилася з 18 до 4 гектар. На полігоні встановлено систему дегазації, яка переробляє метан із тіла полігону на електроенергію. Компанія переробляє зелені відходи на гумус за допомогою каліфорнійських черв’яків. Торік «Екостайл» поповнив свій автопарк ще одним новим автомобілем, тут створено 180 робочих місць, на полігоні працює 73 особи, на сортувальній лінії – 43. Щодня на полігон потрапляє більше 150 тонн різних відходів. Глина, грунт, будівельні відходи приймаються безкоштовно. Біля контакт-центру компанії «Екостайл» можна залишити відсортовані відходи у спеціальні баки. «Екостайл» входить у десятку підприємств України, які вчасно виконують наказ Кабміну про правила експлуатації полігонів побутових відходів.

10986

«Екостайл» впроваджує і соціальні ініціативи. Одна з таких – освітня програма для дітей дошкільних та шкільних навчальних заходів. Дітей вчать сортувати сміття у спеціальні контейнери і заохочують не смітити спеціальними подарунками-нагадуваннями у вигляді світловідбиваючих брелків, еко-ручками та наліпками на телефон із написом «Твоє місто – це ти!».


За матеріалами “Кіровоградської правди”