До уваги керівників ЖЕО, ОСББ та мешканців Кропивницького!

ТОВ «ЕКОСТАЙЛ» надає послуги з вивезення побутових відходів від мешканців приватного сектору. На даний час почастішали випадки, при яких Споживачі надають довідки (засвідчені печаткою квартального комітету) про реєстрацію, але не проживання певної кількості осіб в будинку.

Згідно постанови КМУ від 2 березня 2016 р. № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» передбачено порядок видачі довідок про місце реєстрації громадянина. Водночас, вказаний порядок не передбачає зазначення у довідці факт не проживання. Такої ж позиції дотримується і Виконавчий комітет Міської ради м. Кропивницького у листі від 04.11.2016р. (копія додається). Відповідно до п. 12 ч. 1 ст. 14 ЗУ «Про органи самоорганізації населення», Типового положення про органи самоорганізації населення (квартальні комітети) у Кіровському районі м. Кіровограда, затвердженого Рішенням виконавчого комітету Кіровської районної у м. Кіровограді ради 31 березня 2016 року № 24, квартальні комітети ведуть облік громадян за такою характеристикою: адреса проживання, прізвище, ім’я, по батькові, дата народження (число, місяць і рік), місце роботи чи навчання, з якого часу проживає чи зареєстрований, соціальний статус (учасник ВВВ, інвалід, одинокий та інше). У комітетів відсутні повноваження щодо встановлення факту непроживання.

Водночас повідомляємо, що підтверджуючими документами про не проживання особи можуть бути:

  1. довідки, які підтвердять, що особа працює чи навчається десь в іншому місті чи за кордоном;
  2. довідки, які підтвердять, що особа сплачує комунальні та інші рахунки на своє ім’я за іншим місцем проживання;
  3. довідка про місце строкової військової служби;
  4. копія договору оренди (найму) житла за іншою адресою.

Враховуючи вище викладене, просимо звернути увагу на факт  неправомірності надання таких довідок населенню і уникати цього в подальшому.

З повагою, адміністрація ТОВ «Екостайл»